Het ontstaan

Het is 22 februari 2019 als wij met het vliegtuig, na een flinke vertraging, aankomen in het Engelse kustplaatsje “Worthing”. Op naar een Engels dansevenement. Het werd ons daar al snel duidelijk dat de sfeer van vintage in Engeland vele malen meer voelbaar is als aan de andere kant van het kanaal. Wat een andere wereld.

In de middag kwamen wij aan bij the Assembly Hall in Worthing. Eenmaal binnen vielen wij van de ene in de andere verbazing. Het was pas net middag en op dit tijdstip waren er al veel muziek-en dansliefhebber aanwezig. In aangesloten ruimtes werden de dames verblijdt met de verkoop van vintage kleding en andere gerelateerde vintage producten. Ook was er genoeg gelegenheid voor eten en drinken aanwezig.

Dit alles en iedereen in een zeer gemoedelijke ambiance. En dan de zaal....Amazing! Wat een sfeer! Je waande je echt in de jaren vijftig! Een grote zaal met balkon, een enorm podium en de grote spiegel bol boven de dansvloer maakte het plaatje compleet.

Muziek

De opzet van dit Big Jive All Dayer event, was nog eens van een overtreffende trap. Wat een gepassioneerde muziekkanten kwamen er voorbij. Honderden mensen stonden continu op de grote dansvloer. Het entertainmentniveau op het podium was regelmatig hoog. En ook al dansten niet alle bezoekers, je zag iedereen genieten.

De organisatoren van dit evenement, the Jive Aces, gaven aan het evenement ook graag naar Nederland te willen brengen. En het ” zaadje “was gepland! Wij hebben vervolgens met zijn vieren hier over gesproken en hebben uiteindelijk op 14 september 2019 de beslissing genomen. Het al reeds gedeeltelijk opgestarte voorwerk van  twee leden gaan we gezamenlijk voortzetten.

Wij gaan dit evenement met z’n vieren proberen op de kaart te zetten in Nederland!

Een sneltrein reed nog langzamer dan de eerste dagen van ons ambitieuze plan. Voor wij het wisten hadden wij een naam, een logo, een Facebook pagina, een KvK-nummer, een rekeningnummer, ticketbureau toegang, een emailadres, een website, 5 bands en 3Dj’s.

Ons eerste evenement is een feit, het gaat echt gebeuren!

Wij hopen dan ook dat velen dit evenement zullen komen bezoeken, dat iedereen de sfeer zal gaan proeven die wij in Worthing ook voelden, dat er volop gedanst gaat worden op de prachtige dansvloer en je als niet danser kunt gaan genieten van de heerlijke muziek en alle beleving erom heen.

 

Wij hopen jullie daar te zien!!

 De organisatie van

Pelikaan Vintage Evenementen